Search
  • Poti. Vrei. Dar faci!
  • Saptamana Nationala a Voluntariatului 2017
Search Menu

Viorica Ecaterina Pitaru

Daca ti-a placut, da mai departe!Share on Facebook
Facebook
0

Fundația Cuvântul Întrupat, Galați

Primele amintiri? Primele experiențe ca voluntar? Primele întâlniri cu copiii! Am crezut, la început, că relația mea cu ei va fi cea cunoscută în anii petrecuți la catedră. Dar m-am înșelat. A fi voluntar înseamnă mai mult: copiii nu sunt elevii mei, iar eu nu sunt profesoara lor. Când sunt în mijlocul lor nu mă simt ca la școală, ci ca în familie. Într-un fel, sunt copiii mei.

Cu mai bine de un an în urmă, când a început experiența mea ca voluntar, mă întrebam dacă voluntariatul e ceea ce îmi doresc. Acum, bucuria din ochii copiilor când mă văd, graba cu care mă invită lângă ei, plăcerea cu care mă ascultă când le citesc ceva, m-au convins: voluntariatul e ceea ce doream să fac.

Un amănunt, poate, îmi umple inima de bucurie: un băiețel este bucuros și mândru să spună tuturor că răspunsurile bune la unele probleme reprezintă rezultatul efortului nostru comun de astă-vară când repetam pentru corigență. Poate fi bucurie mai mare?

Cu siguranță voluntariatul este o experiență ce trebuie trăită și împărtășită și altora. Le-am spus acest lucru unora dintre foștii mei elevi, iar unii sunt și ei acum voluntari în diverse fundații. Ca voluntar, înțelegi că sunt atât de multe de făcut, că mereu e cineva care are nevoie de ceea ce-i poți oferi tu. Și te costă atât de puțin să faci o bucurie sau să ajuți!

Din realizările sale, prin cuvintele coordonatorului:

Doamna Viorica Pitaru este acum pensionar, însă are o experiență de o viață la catedră, ca profesor de limba română. S-a oferit să se implice alături de echipa fundației noastre și să sprijine copiii vulnerabili pe care îi asistăm zilnic la Centrul Comunitar “La vale” din cartierul Valea Orașului din Galați. Din cei 50 de copii cu vârstă școlară de aici, 15 sunt în clasele V – VII, iar doamna Viorica s-a implicat ajutându-i la efectuarea temelor pentru școală, în mod deosebit la limba română.

Ca rezultate, aș evidenția faptul că doamna Viorica a reușit să provoace în copii dorința de a merge cu temele efectuate la școală. Dacă în trecut au fost multe zile în care auzeam de la copii “nu avem teme”, acum discutăm despre ce teme facem mai întâi. De asemenea, profesorii copiilor au remarcat progresele lor, iar acest lucru se datorează și muncii doamnei Viorica.

Prin faptul că își rezervă aceste câteva ore pe săptămână de mai mult de un an de zile pentru a fi de ajutor altora, doamna Viorica ne reamintește nouă și copiilor că nu totul se măsoară în bani. Prin modul în care li se adresează copiilor, vorbindu-le cu blândețe, afirmându-le progresele și recunoscându-le demnitatea, copiii descoperă că profesorii sunt tot oameni și că te poți înțelege cu ei.

Mărturiile beneficiarilor:

Îmi place să-mi fac temele la limba română cu doamna Viorica pentru că-mi vorbește calm și liniștit și-mi explică cu mare drag ceea ce nu înțeleg. (Iulia, 14 ani)

1 Comment Write a comment

  1. Doamna Viorica Ecaterina Pitaru, un profesor de excepție! N-am cuvinte sa îmi exprim recunoștința pentru ce am ajuns in viața si cu câta placere îmi amintesc de orele petrecute cu dumneaei. Pe doamna Pitaru o cunosc de la școala nr. 8, Constantin Găveanu, Loc. Tulcea, unde doamna mi-a fost diriginta si a contribuit la traseul meu ulterior in viața!
    Va multumesc pentru tot ce m-ați învățat si sa știți ca sunteți mereu in gândurile si inima mea!
    Salut un mare om si sarut cu mare drag o adevarata doamna!

    Reply

Leave a Comment

Required fields are marked *.