Search
  • Poti. Vrei. Dar faci!
  • Saptamana Nationala a Voluntariatului 2017
Search Menu

Teodor Constantinescu

Daca ti-a placut, da mai departe!Share on Facebook
Facebook
0

Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi, Mălureni, Argeș

Implicarea mea în activitatea de voluntariat a început încă din clasa a 8-a, când la școală au avut loc diferite activități conduse de domnul profesor de istorie, Dedu Constantin. Prima impresie a fost că pot învăța ceva și din afara orelor de curs, ceva cu adevărat folositor. După ce am început liceul, m-am implicat pentru prima dată în „culisele” unui proiect de voluntariat, proiectul „Sunt voluntar, mă implic, contez pentru comunitatea mea!”. Activitatea în cadrul acestui proiect m-a motivat să merg mai departe în această direcție, deoarece a fost o experiență care m-a schimbat definitiv. Mi-au plăcut foarte mult mediul în care am lucrat, ideile pe care le-am promovat, oamenii cu care am lucrat, care și atunci, dar și astăzi, au rămas prietenii mei. Voluntariatul este o experiență din care ai numai de câștigat și care mi-a deschis o mulțime de noi orizonturi.

Am foarte multe de amintiri frumoase din experiența mea de voluntar, și îmi e foarte greu să aleg unele anume. Primul schimb de tineri la care am participat în Olanda în vara anului 2013 a fost o experiență cu totul nouă pentru mine pentru că am avut ocazia să încerc o nouă parte importantă a voluntariatului, și anume lucrul într-un mediu intercultural, cu tineri din mai multe țări. Cei cu care am lucrat împreună și cu care m-am distrat au fost foarte prietenoși și primitori, și m-am bucurat foarte mult că pot să le fac o imagine nouă asupra românilor. De atunci am mai participat la încă două schimburi de tineri. La ultimul am fost managerul proiectului, a fost primul schimb organizat și găzduit de asociația noastră, iar pentru mine a fost o experiență care m-a făcut mult mai responsabil și din care am învățat și mai multe lucruri. Am numai amintiri frumoase din voluntariat!

Activitatea de voluntariat este o experiență care te schimbă, din care înveți extraordinar de multe lucruri, de cele mai multe ori într-un mod distractiv. Pe mine m-a schimbat, mi-a definit personalitatea, și pot spune că aplic în fiecare zi lucruri pe care le-am învățat pe parcursul proiectelor. Voluntariatul îți deschide ochii și mintea și îți arată lumea așa cum nimeni nu ți-o va mai arăta vreodată.

Din realizările sale, prin cuvintele coordonatorului:

In ultimul an, Teo a participat la proiectul Fii Original! Creativ, încrezător, pregătit pentru viață – o inițiativă a tinerilor care s-a încheiat în Septembrie 2014, având drept tematică dezvoltarea personală și a organizat activități destinate tinerilor elevi de liceu din mediul rural și urban. A fost lider de tineret pentru schimbul de tineri care a avut loc în Noiembrie 2014, primul desfășurat de Asociația Imago Mundi în calitate de coordonator. În ultimul an, Teo a participat la mai multe activități de educație nonformală destinate tinerilor din Pitești și din mediul rural.

Teo  a fost un excelent lider de tineret pentru primul schimb de tineri desfășurat de noi ca Asociație și a coordonat cu succes de unul singur mai multe activități precum cea din 5 Decembrie 2014, Ziua Internațională a voluntariatului. A desfășurat activități pe tema comunicării și a ajutat activ asociația în obținerea calitatpății de partener a proiectului Bridges for Trainers, un proiect capacity building, alăturide alți parteneri din Grecia, Italia, Cape Verde și Ghana, în cadrul căruia din Martie 2015, va avea rolul de lucrător de tineret.

Teo este un voluntar pasionat de ceea ce face, bun organizator, sigur pe sine si bun lider de echipă. Este o fire pozitivă și dornic de cunoaștere. Este unul dintre oamenii de bază ai organizației, dovadă faptul că într-unul din proiectele noastre de anul acesta, Bridges for Sustainable tourism, cu parteneri din Africa (Ghana și Cape Verde), Italia și Grecia, el va fi lucrător de tineret și va avea un rol esențial în implementarea proiectului.

Teo a devenit una din persoanele de bază ale organizației. S-a remarcat prin dorința de a se implica, de a învăța, a fost un excelent lider de tineret în primul schimb de tineri coordonat de asociația noastră, după ce anterior a fost el însuși participant în alte două schimburi de tineri, în Olanda și Grecia. Are dorința de a se autodepăși dar și de a cunoaște noi culturi, motiv pentru care și-a asumat din ce în ce mai multe responsabilități în cadrul organizației!

Mărturii:

Teo i-a motivat foarte mult pe ceilalți voluntari prin împărtășirea experienței lui cu ei. El s-a implicat des în organizarea activităților și a venit cu idei noi. Este o prezență foarte plăcută prin calmul de care dă dovadă și prin încrederea pe care o arată. Am observat la el că este o fire deschisă, înțelegătoare cu ceilalți și că îi place să asculte și să ofere sugestii. Nu este intimidat de susținerea unui discurs în fața unui public mai larg și știe să își exprime mesajul și să își țină ascultătorii atenți.

Leave a Comment

Required fields are marked *.