Search
  • Poti. Vrei. Dar faci!
  • Saptamana Nationala a Voluntariatului 2017
Search Menu

Sorin Marius Ion

Daca ti-a placut, da mai departe!Share on Facebook
Facebook
0

Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea, Focșani

Sorin Marius IonPână acum am fost voluntar când și când, în proiecte în care mă regăseam, fără nici o recunoaștere. Doar mulțumirea personală a contat. Dar am prins gustul și când Biblioteca Județeană Vrancea a lansat programul de voluntariat BIBLIOPOVESTAȘII, m-am lăsat cuprins de ”gustul” de a face mai mult și mai bine. E prima oară când sunt implicat în diferite activități dragi mie: livrez un curs de fotografie, particip la evenimente diverse  unde fac fotografii și filme, cursuri și workshopuri de la care învăț despre mine și despre oameni. Este prima oară când m-am angajat pe termen lung – 7 luni – să fac parte dintr-o echipă de oameni, asemenea mie, alături de care producem schimbarea în comunitatea vrânceană și arătăm lumii ce lucruri frumoase se întâmplă în BIBLIOTECA PUBLICĂ. Acolo este spațiul în care oricine se poate implica, poate învăța și poate crește frumos. Unde arătăm lumii întregi că VOLUNTARIATUL este parte din comunitate și produce efecte.

Am ales să fac voluntariat la Biblioteca Judeţeană Duiliu Zamfirescu Vrancea pentru că acolo am găsit spațiul și resursele pentru a mă bucura cu oamenii, oferindu-le acestora din ceea ce am învățat pe parcursul timpului. Pe lîngă cursul de fotografie, m-am implicat și în promovarea activităților de voluntariat susținute de colegii mei voluntari desfășurate în cadrul programului de voluntariat BIBLIOPOVESTAȘII din proiectul național Raftul cu inițiativă. Am lucrat cu 30 de oameni care au învățat  cum să fie creativi și cum să cunoască mai bine arta fotografică. Dincolo de asta, mii de oameni s-au bucurat de fotografiile și filmele realizate de mine în diferitele locuri unde au fost BiblioPovestașii: în autobuze, cafenele, azile de bătrâni, centre de copii, școli, grădinițe, parcuri sau pe stradă. Au fost momente speciale și pline de sens pentru cei care iubesc povestea, biblioteca și oamenii.

Să faci voluntariat înseamnă să fii uman. Fiecare e motivat de propriile convingeri și ar fi plăcut să auzim cât mai mult timp, de nume de oameni care oferă din timpul și priceperile lor, semenilor. Dacă am dărui mai mult din ceea ce suntem și din ceea ce știm, lumea ar fi mai bună.

Din realizările sale, prin cuvintele coordonatorului:

Treizeci de oameni au învățat de la el despre arta fotografică. Toate evenimentele din programul de voluntariat BIBLIOPOVESTAȘII au fost surprinse de el prin fotografie și film și mii de oameni au putut vedea cum poate fi dusă CARTEA și POVESTEA printre oameni, cum poezia poate aduce zâmbet pe chipurile și în sufletele oamenilor care au uitat să citească sau grijile zilnice nu le mai lasă timp decât pentru propriile povești de viață.  Sorin a fost ”cheia” în promovarea programului nostru de voluntariat, care a ”deschis” inimile celor care au privit spre BIBLIOTECA PUBLICĂ în ultimul an.

Sorin are un grozav spirit de echipă, este punctual și cu simțul umorului. Este mereu acolo unde este nevoie de el dar, dincolo de toate, simte și vede unde poate fi de folos. A învățat la bibliotecă cum să-i învețe pe alții și a făcut-o bine. Iese mereu în natură cu participanții la cursurile lui și exersează ce au învățat. Este un prieten bun pentru ceilalți voluntari și știe cum să ajungă la sufletele lor prin simplitate. A fost alături de bibliotecă și la alte evenimente din afara programului de voluntariat și face asta cu seriozitate și profesionalism.

Mărturiile beneficiarilor:

Sorin Marius Ion a scos din mine ce e mai bun. Cu pași mici, m-a învățat ce înseamnă fotografia și cum să scriu cu lumină pe înțelesul tuturor. Răbdarea și pasiunea lui mi-au arătat calea spre cunoaștere. Am înțeles de la el că orice pasiune trebuie exersată și trăită în fiecare zi. Mi-a plăcut cum a știut să ne fie profesor, prieten și OM care iubește OAMENI. (Doina Dima, 45 ani, participantă la cursul de fotografie)

Leave a Comment

Required fields are marked *.