Search
  • Poti. Vrei. Dar faci!
  • Saptamana Nationala a Voluntariatului 2017
Search Menu

Roxana Dănăilă

Daca ti-a placut, da mai departe!Share on Facebook
Facebook
0

Centrul de Voluntariat Braşov

În clasa a VIII-a eram în săptămâna ,,Şcoala Altfel”. Doamna dirigintă discuta cu coordonatorul Asociaţiei Grupurilor Locale de Tineret din Constanţa, care organiza un curs de formare-animatori.  Doamna dirigintă mi-a propus să particip. Am stat mult timp pe gânduri până să accept. Eram timidă pentru că nu-i cunoşteam pe ceilalţi participanţi, însă mi s-a propus să mai chem o prietenă. Mi-am convis prietena şi am fost entuziasmată. După terminarea cursului s-a ales un coordonator, care nu şi-a făcut treaba. Am luat iniţiativă şi am coordonat proiectul până am terminat clasa a VIII-a. După evaluarea naţională, m-am implicat în multe organizaţii, fapt care m-a ajutat să scap de timiditate, să interacţionez cu oameni pe care nici nu-i cunosc, să organizez ore de joacă şi să simt că trăiesc, implicându-mă.

Am participat la cursul de formare-animatori, organizat de AGLT Constanţa. După aceea am aplicat partea teoretică, desfăşurând ore de joacă pentru copii din şcoala mea.

După terminarea clasei a VIII-a mi-am dorit să fac voluntariat la As Colors. Am participat la Open Park Festival, unde m-am împrietenit cu alte ONG-uri la care sunt voluntară până în prezent.

Mi s-a propus să organizez Earth Hour în localitatea mea. Inţial, mi s-a părut dificil, dar am citit toate informaţiile posibile de pe site-ul lor şi am luat fiecare  pas pe rând, reuşind împreună cu coordonatorii să organizăm un eveniment plăcut.

Recomand fiecărui om  să facă voluntariat pentru că încep să se cunoască mai bine, să se dezvolte, să-şi  îmbunătăţească anumite temeri, să prindă curaj şi totodată să socializeze, cunoscând o gamă cât mai variată de persoane. Împreună  putem schimba lumea, să o facem mai bună!

Din realizările sale, prin cuvintele coordonatorului:

Roxana s-a implicat în activități diverse, în domeniul social, protecția mediului dar și în zona creativă. Lucrează cu copii, elevi și adulți deoarece se implică atât în activitățile grupului de voluntari de la CVB dar și Consiliul Elevilor și în alte asociații.

Ea evoluează foarte repede. E precum în poveste, “crește într-un ani câți alți în 10”. Extrem de important este faptul că inițiază acțiuni și își asumă responsabilitatea implementării acestora.

Roxana aduce în primul rând energie. Energia și entuziasmul motivează voluntarii să se implice în activități. Roxana mai aduce creativitate și curaj deoarece este extrem de tânăra activă și arătă că se poate organiza.

Efortul și dedicarea cu care inițiază și se implică în proiecte este exprem de importantă pentru activitatea Centrului de Voluntariat. Roxana motivează voluntarii prin exemplul ei direct să aibă  curajul să propună activități noi, să aleagă abordări creative în soluționarea unor situații.

Mărturii:

În calitate de fondator al Centrului de Voluntariat Brașov, mă consider beneficiar direct al activității Roxanei pentru că ceea ce face ea înseamnă pentru noi continuarea activității, continuarea idei de a face voluntariat pentru comunitatea brașoveană. Roxana mă motivează să continui să fiu voluntar deoarece ideile noi cu care vine, îmi dau impulsul să mă implic în activitățile de susținere și motivare a tinerilor care vin la noi.

 

Leave a Comment

Required fields are marked *.