Search
  • Poti. Vrei. Dar faci!
  • Saptamana Nationala a Voluntariatului 2017
Search Menu

Petruş Constantinescu

Daca ti-a placut, da mai departe!Share on Facebook
Facebook
0

Asociaţia Viitorul Tinerilor, Ploieşti

Lucrul în echipa, egalitatea muncii și distracția sunt câteva amintiri din primele mele experienţe de voluntar. Am învățat când să tac și când să vorbesc. O situaţie mai dificilă a fost stigmatizarea oamenilor, pe care nu cred ca am cum să o depăşesc, deoarece arăt cum arăt și sunt ceea ce sunt. Momentele cele mai plăcute au fost când mâncam împreună sau când trebuia să aducem mâncarea asigurată de asociație prin partenerii săi. Cu mare plăcere recomand și altora să prindă gustul voluntariatului deoarece pot învăța pe toate planurile, dar câștigă și experiențe de viață.

Din realizările sale, prin cuvintele coordonatorului:

Tânărul voluntar Constantinescu Petruş contribuie mult la întreținerea curățeniei în cadrul centrului de tineret al asociației, mai exact este băiatul care spală cănile, șterge praful, aspiră, spală pe jos, duce gunoiul și spală grupurile sanitare. Pe lângă toate acestea, el este cel care a participat și la renovarea grupului sanitar unde locuiesc beneficiarii asociației, o parte din ei la internatul Liceului Tehnologic Ludovic Mrazek, Ploieşti, și întreține și acolo curățenia în curtea internatului.

În activitatea de curățenie noi cântărim mulțumirea celor care pășesc în cadrul centrului nostru de tineret, dar și a noastră, a celor care suntem de-ai casei. Părerea generală este destul de mulțumitoare, e un băiat implicat, care muncește și nu face nazuri. Are abilitatea de a comunica, îi respectă pe cei din jur, își duce sarcinile date la bun sfârșit, e ascultător.

Mărturii:

Mă numesc Stan Robert. Sunt voluntar în cadrul Asociației Viitorul Tinerilor, de profesie frizer, și recomand cu tărie pe colegul meu de suferință pentru Portret de Voluntar. Este un băiat muncitor, darnic și ascultător. Merită ajutat din mai multe puncte de vedere. S-a confruntat cu discriminarea datorită modului în care arată, fapt care ar trebui să fie irelevant într-o societate normală.

Leave a Comment

Required fields are marked *.