Search
  • Poti. Vrei. Dar faci!
  • Saptamana Nationala a Voluntariatului 2017
Search Menu

Manuela Constanța Baghi

Daca ti-a placut, da mai departe!Share on Facebook
Facebook
0

Fundația HOSPICE Casa Speranței, Brașov

Manuela BaghiAm fost voluntar de când mă știu, doar că nu am conștientizat acest lucru până când am început activitatea într-un cadru organizat, așa cum fac acum. Munca mea alături de voluntarii Fundației HOSPICE Casa Speranței, îmi provoacă un entuziasm și o bucurie pe care nu le pot compara cu alte experiențe din viața de zi cu zi. Faptul că pot fi o mică parte din ceva măreț, că pot dona cu drag din timpul meu pentru a aduce alinare sau măcar un zâmbet pe chipul cuiva, indiferent că este pacient sau donator, este similar pentru mine cu bucuria copilului care primește de Crăciun jucăria pe care și-o dorea, dar nu spera să o primească.

Una din clientele mele pe care o deserveam ca poștăriță era bolnavă și m-a rugat să o ridic mai sus pe pernă. M-am bucurat că am putut face acest lucru în mod corect deoarece am fost instruită la cursuri și am avut ocazia să aplic metoda învățată fără să-i provoc dureri suplimentare doamnei. Un lucru care m-a marcat pozitiv a fost faptul că am întalnit în rândul voluntarilor persoane care chiar însele ar putea fi în categoria celor care au nevoie de ajutor și totuși donează din timpul și posibilitățile lor pentru a face un bine mai departe.

Dăruind din florile de colț confecționate de mine celor care aduceau donații către fundație, am primit câteva îmbrățișări emoționate de la persoane care nu se așteptau să fie răsplătite astfel. Momente cele mai vesele sunt cele în care ne reunim la finalul evenimentelor.

Pentru persoanele care în general sunt firi active, persoane cărora familia li s-a micșorat prin căsătoria copiilor și plecarea de acasă, persoane care își ocupă timpul cu lucruri mai puțin interesante, chiar televizorul sau calculatorul pot deveni aproape inutile, cum au devenit pentru mine, și e păcat atâta timp cât poți să simți bucuria că ești de folos cuiva care are nevoie de acea implicare a voluntarilor.

 

Din realizările sale, prin cuvintele coordonatorului:

Manuela este un voluntar cu totul deosebit, prezent în majoritatea activităților fundației: asigurarea recepției săptămânal, ajutor în menținerea legăturii cu magazinele din cartierul ei care dețin o cutie de donații pentru HOSPICE, realizarea de obiecte handmade atât în cadrul atelierelor de creație ale fundației dar și acasă, implicarea în evenimente de strângere de fonduri (evenimente sportive, standuri de prezentare, campania 2% etc).

Energia și bucuria sinceră emanate atunci când este implicată într-o activitate de voluntariat sunt cele mai de preț lucruri pe care noi, cei care lucrăm alături de ea, le primim cu mult drag. Si aceste două lucruri sunt însoțite mereu de o responsabilitate și dăruire incredibilă. În afară de aceste calități absolut necesare unui voluntar de excepție, Manuela mai este cunoscută printre voluntari și ca cea care are grijă de ei în momente de epuizare; mereu gătește tot felul de dulciuri sau diferite feluri de mâncare și vine cu tot cu tacâmuri și veselă la evenimentele mai solicitante.

Cred că Manuela a fost o revelație nu doar pentru noi, ca organizație, dar și pentru mulți oameni din comunitate. Cu toate ca are un job solicitant (factor poștal) ea reușește să își găsească energie pentru a-i ajuta și pe ceilalți. Este un voluntar cu o forță interioară de remarcat și cu o motivație intrinsecă debordantă. Cu siguranță este un ambasador al cauzei noastre și face acest lucru cu mândrie, bucurie și cu tot sufletul.

Marturiile beneficiarilor:

Doamna Mona (așa este cunoscută în rândul pacienților și voluntarilor) este un om special de-a dreptul. Mi-a plăcut că mereu are timp să mă asculte, să-mi înveselească ziua cu tot felul de povești și întâmplări pozitive. Și asta în timp ce mâinile ei dibace realizează flori de colț sau mesaje drăguțe pentru toți cei care intră în HOSPICE, mesaje pe care le lăsă lipite pe ușa de la intrare când își încheie activitatea de recepție.”

1 Comment Write a comment

  1. Tot respectul pentru d-na Mona si pentru cei care-si rup din timpul lor pentru a-si ajuta semenii aflati in cumpana vietii.

    Reply

Leave a Comment

Required fields are marked *.