Search
  • Poti. Vrei. Dar faci!
  • Saptamana Nationala a Voluntariatului 2017
Search Menu

Magdalena Zimmer

Daca ti-a placut, da mai departe!Share on Facebook
Facebook
0

Caritas Asistenţă Socială, Filiala Asociaţiei Caritas Alba-Iulia, Petroşani

Fiind un copil crescut într-o familie deosebită, într-un mediu sigur şi lipsit de griji, am decis să nu urmez studiile universitare imediat după terminarea liceului. Am dorit în schimb, foarte mult, să iau parte la ceva special, să fac ceva deosebit în viaţa mea şi, totodată, să am ocazia de a cunoaşte lumea mai bine. Acela a fost momentul în care am decis să vin în România pentru un an şi să devin voluntar… şi mă bucur mult pentru acestă decizie! O mulţime de persoane m-au întrebat de am decis să devin voluntar şi, mai ales, de ce am decis să devin voluntar în România. Răspunsul meu este simplu: România este o ţară uimitoare şi timpul petrecut aici mi-a dat ocazia să mă cunosc mai bine, să iau pulsul unei alte culturi şi să intru în contact cu diferiţi oameni.

În special la început, mi-a fost foarte greu să accept condiţiile în care trăiesc copiii de la Centru în familiile lor. Conştientizarea faptului că eu nu pot schimba ori face ceva semnificativ pentru ei, din acest punct de vedere, este dureroasă. Încă mă mai lupt cu acest gând…

Cele mai frumoase amintiri, cele care mă încarcă cel mai mult pozitiv, le-am trăit în zilele însorite, jucând fotbal cu copiii ori desfăşurând alte tipuri de activităţi relaxante în aer liber. Mă fac fericită momentele în care văd copiii jucându-se aşa cum ar trebui să se joace orice copil de vârsta lor! Sunt fericită când copiii vin la mine şi-mi aduc flori din curte, desene de ale lor, îmi spun că mă iubesc şi mă îmbrăţişează! Acelea sunt cele mai frumoase zile.

Recomand cu multă căldură ideea de voluntariat, pentru că a fi voluntar este atât de diferit faţă de ceea ce oamenii se aşteaptă să fie! Oamenii asociază ideea de a face voluntariat cu altruismul, a oferi tu, ca şi voluntar, mereu, dar, în fapt, câştigurile sunt mai curând ale voluntarului prin tot ceea ce el primeşte: ajungi să te cunoşti pe tine însuţi mult mai bine, iei contact cu oameni extraordinari şi personalităţi diferite. Este o experienţă  minunată!

Din realizările sale, prin cuvintele coordonatorului:

Magdalena s-a implicat constant, atât în activităţile de asistare socială a copilaşilor de la Centru de Zi “Maria Stein” cât şi în toate proiectele comunitare desfăşurate în perioada celor 8 luni de când ea activează în asociaţia noastră (curse caritabile, fundraising, diferite campanii).

Magdalena este un voluntar 100%, complet dedicat crezului său. Ea provine din Germania, o țară care are o tradiţie îndelungată în domeniul voluntariatului. În primul rând crede cu tărie în toate proiectele, activităţile şi demersurile pe care le desfăşurăm, şi, în al doilea rând, se implică complet în toate fazele conceperii şi implementării proiectelor. Fie că spală vesela, fie că ajută la teme copilaşii, fie că participă la campanii de fundraising, se observă că face aceste lucruri cu plăcere şi cu suflet.

Magdalena este voluntarul pe care şi l-ar dori orice organizaţie: mereu veselă, mereu săritoare, mereu prezentă trup şi suflet la ceea ce se petrece. Firea ei calmă, dar veselă, contribuie mult la climatul armonios din sălile de grădiniţă şi în grupul copiilor de vârstă şcolară. Ştie să aplaneze micile conflicte dintre copii şi a reuşit să se facă iubită de aceştia. În linia abilităţilor Magdalenei aş menţiona: foarte bune abilităţi de lucru cu copii şi foarte bune abilităţi de comunicare (dacă acum 8 luni nu vorbea deloc limba română, acum o vorbeşte destul de bine).

Magdalena este o tânără valoroasă şi un voluntar foarte activ, dedicat trup şi suflet obiectivului pentru care a venit în România (de a însenina zilele unor copii bătuţi de soartă). Dedicarea şi altruismul de care a dat dovadă în mod constant, maniera în care mereu s-a diferenţia de toţi ceilalţi voluntari, m-au făcut pe mine să vreau să o propun ca model de voluntar.

Mărturiile beneficiarilor:

Magdalena este foarte bună cu mine şi mă ajută mult la teme. Eu nu ştiu chiar bine de tot tabla înmulţirii, iar să citesc nu reuşesc chiar cum ar dori doamna (doamna învăţătoare). Magdalena m-a ajutat mult. Mulţumesc, Magdalena! (Codruţa, clasa a III-a)

Leave a Comment

Required fields are marked *.