Search
  • Poti. Vrei. Dar faci!
  • Saptamana Nationala a Voluntariatului 2017
Search Menu

Andra-Maria Griga

Daca ti-a placut, da mai departe!Share on Facebook
Facebook
0

Asociația Impact Bistrița

Primele mele experiențe de voluntariat au fost un fel de introducere în noua lume din care urma să fac parte deoarece nu aveam o pregătire specială și nu știam foarte multe despre acest domeniu, însă afirm cu tărie că am prins gustul voluntariatului încă din prima clipă. Întotdeauna mi-am dorit să fac ceva semnificativ, să fiu capabilă să-i ajut pe cei care au nevoie și să fiu activă în comunitate, iar, în luna mai a anului 2013, am găsit mijlocul prin care să fac asta: voluntariatul. Consider că am luat cea mai bună decizie în momentul în care am devenit voluntar deoarece mă face să mă simt împlinită. Fiecare acțiune de voluntariat la care am participat este de neuitat deoarece am avut ocazia să fac ceea ce îmi place: să mă implic, să ajut și să aduc zâmbete pe fețele celor care nu au prea multe motive pentru a zâmbi.

Fiecare acțiune de voluntariat la care am participat a lăsat o amprentă asupra vieții mele deoarece din fiecare am avut de învățat câte ceva. Cea mai recentă acțiune desfășurată de Asociația Impact Bistrița a fost la centrul de plasament din Ilișua unde mi-am făcut un nou prieten, pe Cătălin. Deși pare a fi doar un copil neastâmpărat, am avut ocazia și plăcerea să descopăr inteligența din spatele aparenței. Cătălin mi-a dat o lecție de viață importantă: nu contează unde te afli și ce faci, dacă nu ai familia alături, nu ești fericit. M-a șocat maturitatea de care acest copil de numai 10 ani a dat dovadă, și, în același timp, m-a făcut să apreciez mai mult viața pe care o am deoarece sunt într-adevăr norocoasă să am o casă și o familie. Aștept cu nerăbdare să mă întorc la acești copii minunați deoarece m-am simțit foarte bine cu ei și mă bucur că, deși pentru câteva clipe, aceștia au fost fericiți. Aceasta este cea mai mare răsplată pe care un voluntar poate să o primească: zâmbete.

Aș recomanda cu drag tuturor tinerilor și adulților să prindă gustul voluntariatului deoarece voluntariatul este modalitatea prin care o persoană reușește să facă ceva semnificativ atât pentru comunitatea în care trăiește și pentru persoanele mai puțin norocoase, cât și pentru propria persoană, dezvoltându-se personal. Din experiență, pot afirma faptul că voluntariatul aduce în viața omului o satisfacție enormă.

Din realizările sale, prin cuvintele coordonatorului:

Andra se simte foarte bine în mijlocul copiilor, în 2013 a derulat activități în grădinițe și-n centrele pentru copilașii cu dizabilități iar pe final de an și-n 2015 și-a îndreptat atenția spre copilașii și tinerii din centrele de plasament, a fost de asemenea  activă în campaniile lunare de distribuire a donațiilor primite de Asociatia Impact Bistrița.

Andra s-a implicat activ în campaniile lunare de distribuire a donațiilor primite de Asociația Impact Bistrița, si cu ajutorul ei am ajuns la peste 65 de familii nevoiașe. Nu a lipsit de la vizitele din Centrele de Plasament, de altfel este unul din voluntarii care au inițiat proiectul “1.ooo de zambete” pentru tinerii din Centrele de Plasament.

Cel mai mare progres aș spune că-l reprezintă, rolul de Coordonator de voluntari junior în cadrul Asociației Impact Bistrița. Datorită empatiei și calităților ei organizatorice am ales ca ea să posteze în Grupul Voluntarilor noutățile și să monitorizeze prezența voluntarilor în cele două programe de voluntariat ale Asociației. De 4 luni, se descurcă foarte bine.

Îi mulțumesc Andrei, pentru responsabilitatea cu care își îndeplinește sarcinile de Coordonator de voluntari junior, de asemenea pentru poveștile pe care le adună de la fiecare acțiune de voluntariat, fie că este povestea unei familii nevoiașe, a unui prichindel care se alatură la campania de strangere de fonduri, sau a unui copilaș orfan, mărturiile ei sunt inspirație și motivație pentru ceilalți voluntari.

Mărturiile beneficiarilor:

Andra mereu adună povești de la cei cărora le dăruiește zâmbete: Cătălin, un copil de la centrul de plasament din Ilișua, a fost foarte entuziasmat de vizita noastră, cât și de pachetele pe care urma să le primească. Câteva cuvinte venite din partea lui: “Dar ați adus și papuci pe mărimea mea? Și și haine? Ce bine! […] Cât mai stați? Doar o oră?.. Nu vreau să pleci. […] O să mai vi la noi? Promit că o să fiu cuminte dacă și tu promiți că o să vii. […] Eu nu sunt fericit aici si mă bucur când cineva ne vizitează.”

Leave a Comment

Required fields are marked *.