Search
  • Poti. Vrei. Dar faci!
  • Saptamana Nationala a Voluntariatului 2017
Search Menu

Cristina Silion

Daca ti-a placut, da mai departe!Share on Facebook
Facebook
0

Asociația de Sprijin pentru Părinți și Copiii cu Autism – APCA Galați

Acum am 32 de ani și am redescoperit gustul voluntariatului. Am făcut primele astfel de activități încă din timpul liceului, la Asociația „Prietenii Pământului” (PP), o asociație ecologistă din Galați. Țin minte că, pe atunci, eram fascinată de câte perspective există, nu prin ochii profesorilor și ai părinților, ci ai celor de la „PP”, cum le spuneam noi. La „PP” și nu acasă, am avut acces, pentru prima dată, la un calculator. La „PP”, și nu la școală, am vorbit, pentru prima oară, în limba engleză, cu un nativ. Diferența este că, pe atunci, motivația de a face voluntariat era să învăț ceva nou, pe când acum este să ajut eu societatea civilă, pentru a schimba ceva în bine în jurul meu.

Întâlnirea cu APCA Galați a fost tocmai una legată de nevoia mea de a aplica în practică o serie de cunoștințe teoretice de publicitate online. Am început cu blogul asociației, pe care l-am îmbunătățit cum am știut eu mai bine, și unde am început să și scriu. De fapt, nevoia mea s-a dovedit a se plia chiar pe nevoia asociației de a avea un plan de comunicare. Am pus umărul la creionarea unui logo și a unei prime prezentări a asociației. Totul a venit, apoi, firesc: am început să întrețin paginile de pe rețelele de socializare, am ajutat la promovarea activităților cu copiii și părinții, avem, între timp, un site, și nu doar un blog. Sper și cred că am reușit, alături de echipa asociației, să dau voce unei comunități unite de părinți care, în afara „familiei APCA” (așa cum numesc ei organizația), s-ar fi zbătut în tăcere pentru o viață mai bună pentru copiii lor. Suntem, o știu, mai aproape de cei care ne pot ajuta și sprijini sub orice formă.

Dacă sunt elevi ori studenți, aceștia pot să găsească într-o organizație resurse de învățare foarte utile pentru viitoarea lor carieră sau îşi clarifica obiectivele lor profesionale. Dacă au deja un job sau o carieră în spate, atunci vor fi uimiți cât de mult pot ajuta unui ONG cunoștințele din domeniul în care s-au format.

Din realizările sale, prin cuvintele coordonatorului:

Cristina este alături de noi de mai bine de 3 ani și ne ajută să ținem legătura cu comunitatea locală, cu partenerii, colaboratorii și cu mass-media. Prin expunerea largă a organizației în mass-media și în mediul online, nevoile copiilor din APCA Galați au ajuns să fie cunoscute de un public foarte larg. Prin implementarea unei campanii online, a avut un aport important în câștigarea de către APCA, în decembrie 2014, a unei sponsorizări pentru proiectul „Afterschool interactiv și creativ pentru copiii SPECIALI”.

Este mereu la curent cu noutățile din comunitatea locală și cu cele din mediul ONG. Este creativă și ne furnizează mereu idei noi de a ne promova. Dacă se implică într-o activitate, face lucrurile minuțios, fără rabat de la calitate. Nu în ultimul rând, a reușit să își convingă prietenii să militeze și să promoveze printre gălățeni cauza copiilor cu autism.

Credem că o organizație nu poate primi sprjinul comunității dacă scopul, activitățile și beneficiarii ei nu sunt cunoscuți de această comunitate. Cristina nu doar că ne-a ajutat enorm în acest sens, folosind formația sa de jurnalist și pe cea, mai proaspătă, de specialist în relații publice, dar a reușit să transforme într-o poveste frumoasă fiecare mesaj al APCA Galați. Credem că am reușit, practic, să construim punți „calde” de comunicare cu toți cei care ne sprijină deja organizația sau cu posibili donatori ori colaboratori.

Mărturiile beneficiarilor:

Eu personal sunt și mămică de copil cu autism și știu că schimbarea în bine pentru cei aproape 70 de copii din asociație nu poate veni decât dacă lucrăm împreună așa cum am fi într-o familie. Recunoaștem meritele fiecăruia dintre cei care ne sprijină să ne facem cunoscute nevoile, iar Cristina este unul dintre acești oameni cărora le mulțumim constant. (Nicoleta Lupoae)

Leave a Comment

Required fields are marked *.