Search
  • Poti. Vrei. Dar faci!
  • Saptamana Nationala a Voluntariatului 2017
Search Menu

Carmen Preda

Daca ti-a placut, da mai departe!Share on Facebook
Facebook
0

Asociația Foișorul de foc – Voluntariat și parteneriat pentru viață, Detașamentul Oltenița

Am început să fac voluntariat în clasele gimnaziale, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și de Paște. Inițiativa a aparținut doamnei diriginte, dar faptul că noi, copiii, eram implicați în strângerea de hăinuțe, jucării, dulciuri pentru familiile nevoiașe din comuna noastră m-a făcut să conștientizez faptul că cineva chiar are nevoie de ajutorul meu. Am început treptat să-mi dau seama că oferind ajutorul celor care au nevoie îmi demonstrez utilitatea în comunitate, dar și pentru dezvoltarea mea personală.

În prezent sunt voluntară în cadrul Asociației Foișorul de foc București – Voluntariat și Parteneriat pentru viață, Detașamentul Oltenița pentru situații de urgență și prim ajutor. Cunoștințele însușite în cadrul orelor de voluntariat m-au ajutat atunci când am făcut voluntariat la Ambulanța Oltenița și când am susținut lecții de prim ajutor în școlile și instituțiile din oraș. Pe parcursul acestor acțiuni am reușit să-mi înving emoțiile și mi-am dezvoltat abilitățile de comunicare în public. Am avut ocazia să exersez practic, noțiunile teoretice.

Voluntariatul înseamnă socializare, comunicare, dezvoltare personală, motivație, implicare. Voluntariatul înseamnă împlinirea ta ca om, interacțiunea cu tineri din diferite medii sociale și intelectuale, cu diferite culturi, înseamnă dezvoltarea capacității de adaptare la diferite condiții și, nu în ultimul rând, înseamnă contribuția ta le evoluția societății.

Din realizările sale, prin cuvintele coordonatorului:

Voluntarul nominalizat s-a implicat în ultimul an în acțiuni de voluntariat pentru situații de urgență și prim ajutor. Patru zile pe  lună face voluntariat la Ambulanța Oltenița, prin detașamentul amintit, al cărui membră cu contract este. În fiecare zi de luni din săptămână participă la ședințele de instruire teoretică și practică din cadrul detașamentului, iar o dată pe lună participă la acțiunile de prevenire organizate prin școli, bănci si alte instituții din oraș.

Carmen Preda este o personalitate foarte puternică, își impune punctul de vedere cu argumente în cadrul detașamentului de voluntari, este foarte organizată și foarte sigură pe ea. Are abilități practice deosebite și se adaptează la orice situație, are calități de lider, este foarte punctuală și pune mult suflet în ceea ce face. În cadrul organizației este un factor de echilibru și este un foarte bun organizator.

Oragnizaţia o recomandă pentru că a participat constant la aproape  toate activitățile detașamentului, a venit cu idei inovatoare, care au contribuit la consolidarea organizației, a venit în spijinul comunității prin voluntariatul la Ambulanță.

Mărturiile beneficiarilor:

Carmen este o persoană foarte echilibrată și foarte apropiată de noi. Este tot timpul cu zâmbetul pe buze și găsește soluții pentru orice. Ne explică și ne arată până când înțelegem, iar apoi ne cere să exemplificăm noi pentru a se asigura că am înțeles.

Leave a Comment

Required fields are marked *.