Search
  • Poti. Vrei. Dar faci!
  • Saptamana Nationala a Voluntariatului 2017
Search Menu

Bianca Lorena Moldovan

Daca ti-a placut, da mai departe!Share on Facebook
Facebook
0

Asociația SM SPEROMAX ALBA, Alba Iulia

6 Eu mi-am început activitatea de voluntariat în urmă cu 5 ani şi pot spune cu mare încredere că de atunci în viaţa mea apar continuu evenimente decisive pentru mine. De ce? Pentru că în fiecare activitate, începând de la prima mea şedinţă cu voluntarii, realizare de obiecte handmade, campanii de ecologizare, Săptămâna Naţională a Voluntariatului, schimb de experienţă cu voluntari din străinătate, realizare de scenetă pentru beneficiarii nostri, traininguri tematice şi multe altele, văd ceva nou pentru mine, ceva unic – câte un mic amănunt care îmi provoacă bucurie, un lucru nou învățat, face ca totul să fie special. Bucuria acelor amănunte m-a făcut să prind gustul acestui stil de viaţă numit voluntariat, iar cu timpul am observat cât de mult am primit înapoi din ceea ce am oferit – m-am dezvoltat foarte mult pe plan personal, iar acum continui, pentru a mă dezvolta și pe plan profesional. Iubesc ceea ce fac și încurajez cu cel mai mare drag pe oricine să practice acest stil de viață.

Îmi amintesc o situație memorabilă din experiența mea de voluntariat. Derulam o activitate  din cadrul unui proiect realizat cu alți colegi de liceu: un tur pe biciclete în Cetate. În momentul în care am ajuns la locația stabilită și am văzut vreo 40 de persoane pe biciclete, am rămas înmărmurită. Noi promovasem activitatea proiectului prin afișe, online, verbal prin școli, însă nu am avut acest minunat sentiment de mândrie și bucurie până nu m-am aflat acolo, între 40 de necunoscuți, care au venit pentru că au auzit că ar fi un tur ghidat pe biciclete organizat de câțiva liceeni. Uitându-mă la toata lumea ce venise și vorbind cu ea, am observat încă un lucru ce m-a marcat: venise o întreagă familie pe biciclete – părinții și cele două fetițe entuziasmate din cale-afară, care arătau absolut adorabil pe bicicletele lor roz. Atunci am realizat: e atât de ușor să faci pe cineva fericit, să faci ceva util, câte lucruri înălțătoare se pot petrece începând cu o simplă inițiativă!

Voluntariatul m-a ajutat așa cum nu mă așteptam. Inițial, eu am vrut sa mă implic în activități extrașcolare doar pentru a deveni mai comunicativă, însă m-a ajutat enorm să mă dezvolt mult mai mult ca persoană. Ceva ce am citit odată a devenit motto-ul meu: “Menirea fiecăruia dintre noi este aceea de a ne pune în valoare, în folosul celorlalți, potențialul creativ, întreaga existență fiindu-ne îndreptată spre autodeterminare și auto-realizare”.

Din realizările sale, prin cuvintele coordonatorului:

Bianca în primul rând este coordonatorul de voluntari, poziţie pe care o ocupă în regim de voluntar, de asemenea s-a implicat în toate activităţile derulate de către asociaţie în folosul beneficiarilor asociaţiei, precum colindă de Crăciun, activităţi de terapie ocupaţională la sediul asociaţiei, stand cu vânzare, organizarea zilei de 8 Martie pentru doamnele din cadrul asociaţiei, realizarea de felicitări cu ocazia Sărbătorilor Pascale pentru partenerii şi finanţatorii asociaţiei. Beneficiarii direcţi sunt persoanele afectate de Scleroză Multiplă din judeţul Alba.

Asociaţia noastră are un sistem propriu de evaluare a muncii tuturor voluntarilor. Această evaluare este atât una cantitativă, cât şi calitativă. Ca rezultate importante putem enumera activitatea de coordonare a voluntarilor, colindul la aproximativ 15 persoane nedeplasabile, organizarea unui spectacol de colinzi pentru aproximativ 15 beneficiari, realizarea a 100 de papioane care au fost comercializate, organizarea zilei de 8 martie pentru 15 doamne din asociaţie, realizarea a 20 de felicitări cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Aportul cel mai important adus de către Bianca în cadrul echipei este în primul rând faptul că este coordonatorul voluntarilor, ea relaţionează direct cu ei, fiind de asemenea un voluntar. În toate activităţile pe care le coordonează ea se implică în mod direct, ceea ce este foarte important, pentru că este puterea exemplului. Foarte important de menţionat este faptul că Bianca este cel mai vechi voluntar din cadrul asociaţiei, are aproximativ 4 ani de când este voluntar.

Bianca este un exemplu de urmat de către oricine. Ea şi-a început activitatea de voluntariat din clasa a IX-a: a ales să urmeze terapie ocupaţională în urma unui eveniment organizat de asociaţia noastră – Comitetul de Tineret în România pentru pacienţi de Scleroză Multiplă, unde a avut ocazia să cunoască tineri cu scleroză multiplă din toată România, lucru care a determinat-o apoi să urmeze cursuri de Terapie Ocupaţională la Universitate.

Mărturiile beneficiarilor:

Bianca este o tânără care inspiră încredere, devotament şi care este solidară cu misiunea organizaţiei SM SPEROMAX ALBA  şi anume creşterea calităţii vieţii persoanelor afectate de Scleroză Multiplă din judeţul Alba. Eu consider că avem nevoie de genul acesta de tineri care aleg să îşi dedice din timpul lor liber pentru o cauză socială. Îmi place că munca ei şi a voluntarilor pe care îi coordonează se vede în viaţa noastră, a pacienţilor de Scleroză Multiplă din judeţul Alba. (Dragoş Zaharia, pacient de scleroză multiplă)

1 Comment Write a comment

  1. Pingback: Portret de voluntar 2015: Bianca Lorena Moldovan | SM SPEROMAX ALBA

Leave a Comment

Required fields are marked *.