Search
 • Poti. Vrei. Dar faci!
 • Saptamana Nationala a Voluntariatului 2017
Search Menu

Bianca Bota

Daca ti-a placut, da mai departe!Share on Facebook
Facebook
0

Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” Cluj

În anul I de facultate, unul din cadrele didactice mai tinere a considerat că este important nu doar să ne descrie ce înseamnă societatea civilă, dar să şi ne demonstreze modul în care acţionează aceasta. Astfel am ajuns să cunoaştem câteva structuri care implică voluntari în munca lor de zi cu zi. Am aflat ce înseamnă un ONG şi ce face un voluntar.

Am început la PATRIR, întâi ca voluntar ad-hoc la unele activităţi, pe urmă m-am axat pe Campania celor 16 Zile împotriva Violenţei Asupra Femei, un subiect care m-a interesat foarte mult şi despre care am ajuns să scriu în disertaţia cu care am absolvit masteratul câţiva ani mai târziu. Munca de voluntar a culminat cu un an în Franţa, în cadrul EVS. Acolo s-a împământenit de tot sentimentul că nu voi putea să renunţ la voluntariat nici în anii ce urmează.

Activitatea pe care am desfășurat-o în Franţa, ca voluntar EVS, s-a pliat atât de bine cu ceea ce ştiu şi-mi place să fac, încât mi-aş fi dorit să rămân mult mai mult timp acea asociaţie. Ba mai mult, tot ceea ce am învăţat pe lângă mi s-a părut folositor, fascinant şi potrivit.

În primul rând, am pus în practică cunoştinţele de limbă germană şi franceză, lucrând cu public variat ca vârstă, naţionalitate şi cunoştinţe. Fiind absolventă de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi pasionată de istorie, mi-a făcut enormă plăcere să lucrez cu tineri pe teme de umanitate în război, pace prin implicare şi multiculturalitate. Nu în ultimul rând, am organizat activităţi culinare şi de dans, două pasiuni ale mele.

Recomand voluntariatul tuturor persoanelor care doresc să ajute dar în special celor care se simt pierdute şi neîmplinite. Pe mine, voluntariatul m-a deschis, m-a umanizat şi mi-a arătat ce-mi place să fac atunci când nu sunt obligată să fac ceva.

Din realizările sale, prin cuvintele coordonatorului:

Bianca s-a implicat în activităţi diverse, de la cele mai simple, la cele mai complexe. A aranjat un fond de carte şi documente audio-video pentru beneficiari, dar a şi ţinut sesiuni diverse pentru beneficiari copii, cum ar fi Ora poveştilor interactivă, Atelier de quilling, Sesiuni de instruire pe tema comportamentului non-violent, Sesiune de instruire pe teme legate de igienă, Jocuri educative în aer liber. Acum este răspunzătoare de toate activităţile noastre la Internatul Şcolii Speciale Gimnaziale CRDEII, unde sunt copii cu diverse probleme sociale şi intelectuale.

Bianca s-a remarcat foarte repede prin seriozitate, punctualitate şi simţul responsabilităţii de care dă dovadă. A şi ajuns cordonatoare a celorlalţi voluntari care merg la Internatul CRDEII, deoarece manifestă atât pricepere în prezentările pe care le face pentru copii (cu imagini frumoase, instructive, educative), cât şi eficacitate și simţ pedagogic. Se potriveşte cu toţi voluntarii programului “Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!” şi ţine foarte mult la educaţia copiilor, la rafinarea limbajului şi atitudinii lor.

Marturiile beneficiarilor:

Îmi place când vine Bianca şi ceilalţi voluntari, pentru că vorbesc mult cu noi şi ne arată lucruri frumoase. Uneori ne ceartă un pic să nu ne mai batem şi să nu mai vorbim urât. Dar nu ne supărăm pe ea, că e bună cu noi. (Adriana, un copil din internat)

4 Comments Write a comment

 1. Felicitari,esti o persoana draguta , sufletista si cu inima mare.
  Mult succes in continuare ,noroc si satisfactii in tot ceea ce faci!

  Reply

  • Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase, dna Pușcașu!
   Și eu vă doresc multă fericire și voie bună.

   Reply

 2. Bianca, felicitari! Chiar esti un om de baza, care are multe de oferit.

  Reply

  • Mersi, Anca!
   Ești o drăguță. Cea mai cea coordonatoare … împreună cu Aura 🙂

   Reply

Leave a Comment

Required fields are marked *.