Search
  • Poti. Vrei. Dar faci!
  • Saptamana Nationala a Voluntariatului 2017
Search Menu

Beatrice Silvia Balaşa Sorescu

Daca ti-a placut, da mai departe!Share on Facebook
Facebook
0

Orizont Cultural T, Craiova

Am prins gustul voluntariatului schimbând total imaginea cartierului Rovine în care locuiam. Am plantat pomi şi flori, mobilizând vecinii şi persoanele autorizate să ne sprijine. A fost doar un început; voluntariatul a devenit o adevărată pasiune molipsitoare. Elevii de la şcolile din cartier, stimulaţi de profesorii lor, ne-au urmat exemplul. Astăzi florile îţi încântă privirea, copacii înmiresmează aerul, iar în spaţiul liber s-a ridicat o minune de părculeţ, în care elevii-voluntarii de altadată – acum deveniţi părinţi – îşi plimbă copiii, iar pe bănci bătrânii încing discuţii sportive! Din teii plantaţi atunci, azi culegem flori pentru ceai, dăruindu-le Căminului pentru persoane vârstnice și Spitalului de copii.

Gustul pentru voluntariat ne-a împrietenit, semănând respect pentru  mediul înconjurător şi pentru noi înşine. Am transmis gustul pentru voluntariat tinerilor. Să fie activi, să se implice, să fie voluntari, să le pese de cei prea bătrâni şi bolnavi. Este impresionant să asculţi poveştile bătrânilor, uitaţi de rude, împovăraţi de ani şi boală. Am vopsit ouă pentru Paşti împreună, aducându-le bucuria în suflete.

Dunărea ieşise din matcă acoperind sate întregi, oamenii pierduseră totul, copiii fuseseră adăpostiţi în şcoli. Elevi şi părinţi au donat haine, cărţi, caiete, produse de igienă, hrană, apă pentru familiile disperate. Soarta s-a abătut crunt asupra unor suflete, am strâns bani pentru operaţii, pentru speranţa în vindecări miraculoase. Am fost solidari, am dăruit, am încurajat familiile să depăşască necazul. Am invăţat să preţuim omenia şi dreptul de a trăi în demnitate. Au fost vremuri când, în loc să mergem la şcoală, strângeam fructe din livezile încărcate. Ura! Eram voluntari! Elevi şi profesori, cot la cot cu fermierii se bucurau de lecţia de solidaritate cu gust de mere parfumate.

Recomand tuturor să dăruiască cu dragoste din energia şi bunatatea lor celor pentru care contează un cuvânt, un zâmbet, o mâna întinsă, speranţa că mâine va fi mai bine. A fi voluntar aduce beneficii comunitaţii, dându-ţi satisfacţie interioară, mândrie şi mulţumire: solidaritatea prin voluntariat uneşte inimi. Voluntariatul te transformă într-o persoană conştientă şi responsabilă. Spiritul civic şi antreprenoriatul dau valoare comunitaţii din care facem parte.

Din realizările sale, prin cuvintele coordonatorului:

Altruistă, optimistă, împrăştie lumină şi speranţă, molipsește, motivează. Organizator al Zilelor Sorescu, este autor de poezii pentru copii și natură. Vocea, versul ei cald continuă spiritul sorescian de iubire prin arta de a fi om”.

Membru staff, organizator, coordonator al echipei de volunari, este o puternică personalitate,  un exemplu demn de urmat; seamănă speranță și entuziasm, dăruiește energie și timp celor care au nevoie de căldură, înțelegere, compasiune și respect. Promovează valorile artistice și culturale, cultivă abilități și atitudini, noi competențe, talente ascunse; combate discriminarea, marginalizarea și excluderea socială. Grație campaniei realizate, 2 copii ai unei familii sărace și-au putut continua educația. A organizat Zilele Sorescu, Ziua Voluntariatului, Ziua Mamei.

D-na Balașa Sorescu merită recunoaștere la nivel național pentru aportul pe care îl aduce ca voluntar pentru comunitate, pentru artă și cultură, pentru respectarea drepturilor omului, dreptul la educație, la familie, la o viața în demnitate, luptând pentru eradicarea sărăciei și a discriminarii, motivand tinerii la o viața activă, conectată la nevoile comunității. Altruistă, dezinteresată, este urmată de mulți voluntari, care îmbogățesc faima organizației, contribuind la mai binele comunității.

Marturii:

D-na Balașa Sorescu a fost implicată în activități  de voluntariat contribuind la îmbunătățirea calității vieții persoanelor vârstnice, bolnavi și fară familie. A ajutat la pregătirea meselor, la exercițiile recuperatorii, a ținut companie, a înfrumusețat curtea interioară. Împreună cu elevii, de Crăciun, de Paști, de Ziua Demnității și de Ziua Femeii a creat o atmosferă de sărbătoare organizand spectacole de muzică și dansuri populare. Participanții au adus cozonaci și fructe și au facut donații importante. Foarte mulți tineri au prins GUSTUL voluntariatului grație d-nei Balașa Sorescu. (Dr. Alexandru Acrivopol)

Leave a Comment

Required fields are marked *.