Search
  • Poti. Vrei. Dar faci!
  • Saptamana Nationala a Voluntariatului 2017
Search Menu

Alexandru Colţea

Daca ti-a placut, da mai departe!Share on Facebook
Facebook
0

Asociația TechSoup România, București

Alexandru ColteaAm avut plăcerea anul trecut să fac parte din prima ediție a programului Opening Opportunities și am avut parte de o experiență minunată. Încă de la început mi s-a părut că acest program e o foarte bună oportunitate de a-mi contura abilitățile de coach și, în plus, chiar îmi doream să înțeleg generația din care fac parte acești copii. Până acum, sunt foarte mulțumit de proiect pentru că m-a ajutat să le înțeleg așteptările și modul în care văd ei viitorul.

În ceea ce privește rolul meu de mentor… parcă nu l-aș numi chiar așa, mai degrabă mă văd ca un coach. Prin ceea ce fac, încerc să îi ajut pe tineri să găsească cel mai bun drum în viață și să realizeze cât mai autentic ceea ce își propun. Dincolo de asta, vreau să le induc ideea că trebuie să fie foarte receptivi la ceea ce le oferă mediul în care se află și să bată la toate ușile, să știe cum și când să ceară ajutor și să nu le fie rușine cu asta, să se ajute între ei și, în general, să își exploreze potențialul.

Anul trecut am lucrat cu opt elevi și anul acesta lucrez cu nouă. Cele mai frumoase amintiri sunt legate de succesul pe care l-am avut împreună. Îmi face mare plăcere să lucrez cu ei, nu mă plictisesc niciodată. Mă bucur să știu că pot să îi ajut și îmi pare rău că nu ne vedem mai des. Unul dintre elevii de anul trecut a aplicat la o universitate din Marea Britanie și, acum în clasa a 12-a așteaptă răspunsul (sperăm să fie unul pozitiv), după ce am trimis o scrisoare de recomandare. Atât anul acesta cât și anul trecut am avut elevi pasionați de programare care au scris și publicat aplicații pentru telefoane. Anul acesta unul dintre elevi a reușit să se implice într-un alt program de volutariat: predă limba germană pentru câteva persoane adulte.

Toți suntem foarte ocupați, dar dacă încercăm să ne găsim puțin timp pentru a face voluntariat, o să ne dăm seama că timpul investit va avea un impact imens asupra “eu-lui” nostru. Eu zic să încercați cel puțin o dată și o să realizați asta chiar după prima interacțiune.

Din realizările sale, prin cuvintele coordonatorului:

Alexandru Colțea este unul dintre cei mai implicați voluntari din Opening Opportunities, un program educațional care ajută elevi de liceu să înțeleagă și să fie mai bine pregătiți pentru oportunitățile de carieră pe care le construiește tehnologia. Alexandru a fost mentorul unei grupe de elevi din Târgu Jiu și a susținut întâlniri online, seminarii și întâlniri live cu echipa lui de elevi. A lucrat cu elevii constant timp de 3 luni și i-a încurajat să comunice în limba engleză. I-a ajutat să-și îmbunătățească cunoștințele de limbi străine, prezentare și comunicare.

Ca rezultat al programului de mentorat susținut de Alexandru Colțea, elevii din grupul lui s-au înscris la cursuri de limbi străine suplimetare, au învățat să-și doneze timpul și să se implice voluntar în alte proiecte și să aibă mai multă încredere în ei.

Alex și-a convins alți colegi să devină voluntari în acest proiect, a continuat să mențină legătura cu elevii și să-i ajute după încheierea programului. este un exemplu de implicare și dăruire în cauze sociale. Alexandru este optimist, plin de energie și pasionat de tot ce este nou.

Credem că Alexandru Colțea merită recunoașterea noastră ca voluntar pentru că a ales să-și pună cunoștințele și timpul în slujba celorlalți. Pe lângă programul Opening Opportunities, unde este voluntar, Alexandru este implicat și în programul internațional ”4Afrika Mentorship Program” în care lucrează cu doi mentees din Africa de Sud și îi ajută să-și descopere adevăratul poțențial și să urmeze oportunități noi de carieră.

Mărturiile beneficiarilor:

Mă bucur mult că Alex este mentorul meu. Cu ajutorul lui deja mi-am stabilit câteva obiective viitoare precum stabilirea unui plan B în legătură cu facultatea și aplicarea pentru un internship pe perioada verii pentru elevi. Am ales de asemenea să învăț și limba rusă ca un bonus la CV. (Diana, elevă în Târgu Jiu, despre mentorul ei)

De la Alex am învățat că nu trebuie să aștept să vină ajutorul la mine, ci să îl caut eu și că mereu trebuie să am un “plan ” de rezervă în caz că cel inițial nu îmi reușește. (Ana Maria, elevă în Târgu Jiu, despre mentorul ei)

Leave a Comment

Required fields are marked *.